Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Web-applicaties verbinden? Neem er tijd voor!

28 mei 2019

Tijd voor connectiviteit

Onze opdrachtgevers vragen ons steeds vaker om meer connectiviteit via het web. En terecht. Want de verbinding tussen applicaties via het web zorgt voor meer afnemers, meer bezoekers en meer volgers. Maar hoe richt je zoiets in? Volgens ons niet alleen met connectiviteit maar vooral ook met tijd.

Bij ons, leden van Coöperatie Webcirkel, zit connectiviteit in ons bloed. Zo werken we als web-collectief al jarenlang met plezier op afstand van elkaar. We doen dat bijvoorbeeld vanuit Schotland (Brexit of geen Brexit), Denemarken en Nederland. En tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers. Sterker nog: die weten niet beter. Internet bestaat immers bij de gratie van verbinden. Dus dat is wat we doen. Neem de koppeling tussen het internationale ticketsysteem en de website dat we voor het Amsterdamse Museum het Schip ontwikkelden. Of de online-vacaturebank die we succesvol koppelden aan een gerenommeerde Noord-Hollandse zorginstelling.

Koppelingen van web-applicaties

Bij het verbinden van diverse web-applicaties die we voor opdrachtgevers ontwikkelen, staat de klant altijd centraal. Niets is meer frustrerend dan web-applicaties die niet werken of online formulieren die veel tijd kosten om in te vullen en vervolgens nóg niet werken. Cliché of niet: tijd is geld. Dus nemen wij – in goede samenspraak met onze opdrachtgevers – juist de tijd om ervoor te zorgen dat online applicaties wél werken. En tot nu toe werpt  dat z’n vruchten af. Verbinding werkt immers alleen als je verbonden wordt. En daar is goed overleg – en daarmee tijd – voor nodig. Betekent dit dat een traject met ons langer duurt dan met andere aanbieders? Integendeel. Het zorgvuldig plannen en ontwikkelen van werkende connectie-systemen bespaart alleen maar tijd en kosten die doorgaans gepaard gaan met ingrijpende en tijdrovende aanpassingen aan niet-functionerende connectie-systemen.       

Veiligheid blijft key

Een andere reden om de tijd te nemen bij het ontwikkelen van web-applicaties is het aspect van veiligheid. Nog een cliché, maar veiligheid blijft key. Het is immers zeker niet de bedoeling om met een (complexe) verbinding tussen verschillende applicaties deuren open te zetten voor mensen die ongewenste web-praktijken praktiseren. Dus ook daar nemen we de tijd voor. In samenspraak met onze opdrachtgevers zijn we zo in staat om bij te dragen aan connectiviteit die er niet alleen toe doet, maar die bovendien geen schade kan berokkenen. Verbinding, die bijdraagt aan meer binding met het merk, de onderneming of de instelling die daarmee gebaat is. Want uiteindelijk is dat het doel van geslaagde connectiviteit: het verder helpen van de organisaties waarvoor we werken.

Mocht je meer willen weten over koppelingen van web-applicaties? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Team van Coöperatie de Webcirkel