Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Digitale verbinding: de techniek dient, de mens telt

19 juli 2021

Over organisaties en connectiviteit.

‘Verbinden’ lijkt het nieuwe toverwoord. Bekijk eens een vacaturetekst en men is doorgaans op zoek naar een kandidaat die een verbindende schakel vormt. Ook IT-systemen worden steeds vaker ‘gezocht’ voor verbinding. Denk bijvoorbeeld aan het EPD, het Elektronisch Patiënten Dossier, dat medische instanties aan elkaar knoopt door web-applicaties te verbinden. Dat laatste doen wij – leden van coöperatie de Webcirkel – ook voor onze opdrachtgevers. Sterker nog: verbinden is onze core business.

Steeds meer sectoren zoeken de verbinding. Zoals de kunstsector, bijvoorbeeld. Een leuk voorbeeld daarvan is de website van Rijksmuseum Twenthe die niet alleen eigen nieuws biedt, maar ook kunstnieuws van allerlei activiteiten en tentoonstellingen elders in Nederland en de wereld. En om dichter bij huis te blijven: voor Amsterdamse School Museum ‘Het Schip’ verbonden wij zelf een ticketsysteem en het gehele archief van de Amsterdamse School Museum met hun website.Ook in de zorgsector zijn we actief: de ZGAO (Zorg groep Amsterdam oost) te helpen bij hun vacature tekort hebben we hun website verbonden met een vacature bank, zodat je snel online vacatures kan inzien en hierop kan reageren.

Maatschappelijke en sociale connectiviteit

Ons werk is dan ook verbinden: het verzorgen van connectiviteit. En al klinkt het misschien wat zalvend: wij werken inderdaad het liefst met organisaties die zelf maatschappelijke en sociale connectiviteit zoeken. Wij helpen hen graag verdere verbinding te realiseren en mensen daadwerkelijk te bereiken. Waarbij de techniek altijd dienend is. Want de mens telt.

Als coöperatie zoeken we ook verbinding met netwerken die óns verder kunnen aansluiten. Verbinding zit nu eenmaal in ons DNA. Daarom zijn we aangesloten bij netwerken als MVO Nederland, City Deal Impact ondernemen en communities als die van Joomla en Wordpress.

Technisch: API’s

Elektronisch verbinden wordt dan ook steeds gemakkelijker. Mits je er – net als wij – verstand van hebt. Om even wat technisch te worden: steeds meer computerprogramma’s kunnen dankzij een API, een Application Programming Interface, met elkaar communiceren. Een API is eigenlijk een verzameling definities op basis waarvan een softwareprogramma kan communiceren met een ander programma of een onderdeel daarvan.


In gewone mensentaal: je zou kunnen zeggen dat een API de ober is die je bestelling opneemt en vervolgens de keuken verteld wat die moet gaan koken. Simpelweg, maar nogmaals: je moet er wel verstand van hebben. En dat hebben wij - leden van coöperatie de Webcirkel. Dus wil jouw maatschappelijke of sociale organisatie ook verbonden worden, neem dan graag contact met ons op!

Coöperatie de Webcirkel ontwikkeld verbindende, toegankelijke websites en web-applicaties voor sociale ondernemingen en instellingen. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.