Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Over een volwassen website voor je organisatie...

22 november 2018

Met Coöporatie Webcirkel Het Schip in

Het fraaie, Amsterdamse Museum Het Schip bestaat sinds 2001. Inmiddels is het museum - met onder meer een veelgeroemde tentoonstelling over de Spaanse meesterarchitect Gaudí- meer dan volwassen. En bij een volwassen museum hoort ook een volwassen website. Die werd door ons (mede) ontwikkeld en is sinds vorige week ‘live’. Wat was daarvoor nodig?

Even terug in de tijd: Josien - teamlid van de Webcirkel – hielp Museum Het Schip al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van hun website. Nu vraagt een gestaag groeiende organisatie om een gestaag meegroeiende website. En daar wisten we steeds voor te zorgen. Maar voor een organisatie die in korte tijd enorme sprongen maakt, is meer nodig. Een website 2.0 die de huidige ontwikkeling weerspiegelt, bijvoorbeeld. Dus sprongen wij mee.

Harmonieuze samenwerking

Hoe? Allereerst door met elkaar in goed overleg om de tafel te gaan zitten. De groeiende (internationale) bekendheid van het museum vroeg om een structurele aanpak in plaats van de almaar toenemende aanpassingen aan de bestaande website. Dus gingen we terug naar de tekentafel...
In nauwe en harmonieuze samenwerking met het management van Museum Het Schip, ontwerper Margo Witte en programmeur Roland Dalmulder ontwikkelden we een volledig nieuwe website

  • met een aantrekkelijk uiterlijk, geïnspireerd op de Amsterdamse School
  • met een heldere, goed werkende navigatiestructuur
  • geheel gericht op de behoeftes van de bezoeker
  • volledige aandacht voor de activiteiten van het museum
  • met directe ticketverkoop op de site door koppeling met een extern ticket-systeem
  • met een gebruiksvriendelijk en door medewerkers zelf gemakkelijk te bedienen beheergedeelte (Content Management Systeem Joomla)
  • en een internationale uitstraling door gehele content tweetalig aan te bieden en een introductie in maar liefst 7 extra talen (waaronder Frans, Japans, Russisch en Italiaans).
oude website Museum het Schip
oude website Museum het Schip
nieuwe website Museum het Schip
nieuwe website Museum het Schip

Toegankelijk

mobile website Museum het SchipNeem dus graag eens een kijkje op: www.hetschip.nl. Of liever: bezoek dit prachtige museum in de stijl van de Amsterdamse school zelf. De huidige Gaudí-tentoonstelling is al reden op zich. Het museum is goed bereikbaar met het OV, onder andere met tramlijn 3. Pas wel goed op met oversteken om niet te eindigen als deze Spaanse meesterarchitect. Maar gemakkelijk toegang tot Museum Het Schip? Aan de nieuwe website zal het niet liggen!

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je eens sparren over wat ideeën hoe het anders kan? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op.

Team Coöporatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.