Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Your website (app) is your castle!

22 oktober 2021

Regelmatig onderhoud: cruciaal voor de veiligheid je website

Nu de huizenmarkt volledig overspannen is, geven steeds meer mensen hun voorgenomen verhuisplannen op en stoppen hun spaargeld in het opknappen van hun eigen woning. Logisch, want voor vrijwel iedereen geldt: home is where the heart is. Gek genoeg geldt dit niet voor computers, websites en apps: plekken die volgens ons – leden van coöperatie de Webcirkel – minstens zo veilig horen te zijn. De computer huist immers minstens zoveel waardevolle – materiële en immateriële – bezittingen? En wil je er niet ook voor zorgen dat je bezoekers zich veilig voelen op je website en app?

Iedereen kent wel de horrorverhalen van mensen die een brand of inbraak meemaakten in de eigen woning: veel van waarde is weg, maar sterker overheerst vaak het gevoel van onveiligheid op een plek waar je juist veilig hoort te zijn: thuis. Hetzelfde geldt wat ons betreft ook voor websites en apps - en dan met name waar het je privégegevens betreft. Realiseer je eens dat jaarlijks maar liefst 1 op de vijf Nederlandse bedrijven slachtoffer is van een hack. Met alle gevolgen van dien, mogelijk ook voor jou of je onderneming. We zetten er een paar op een rijtje:

  • overal waar je je aanmeldt, laat je informatie over jezelf achter, zoals je naam en contactgegevens;
  • bedrijven en organisaties waar je je aanmeldt kunnen de controle over jouw persoonsgegevens verliezen: er ontstaat een datalek;
  • jouw privégegevens zijn waardevol voor criminelen , omdat die gebruikt kunnen worden om je op te lichten;
  • zelfs als je waakzaam bent, kun je slachtoffer worden, met financiële schade en stress tot gevolg.

Om dit voor jezelf te voorkomen, is het dus verstandig zo min mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten en je er goed van bewust te zijn waar je deze achterlaat. Ook is het belangrijk om je website en apps zo goed mogelijk up to date te houden.

Een onderhoudscontract? Doen!

Juist omdat regelmatige updates zo belangrijk zijn voor privacy en veiligheid,
bieden we na het ontwikkelen van websites en apps voor opdrachtgevers altijd een onderhoudscontract aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat hun eigen gegevens veilig blijven, maar ook dat gegevens van hun klanten niet gaan zwerven. Daarnaast werken we met open source software, die (in tegenstelling tot ‘gesloten’ software) dagelijks door duizenden mensen en organisaties worden getest, waardoor (eventuele) datalekken snel aan het licht komen. Een maandelijks onderhoudsabonnement bij de Webcirkel biedt:

  • technisch onderhoud, veiligheidsprocedures en regelmatige back-ups;

  • verantwoorde hosting;
  • en ondersteuning en kleinere werkzaamheden op het gebied van privacy en veiligheid
.

Met het verbeteren van SEO en het bevorderen van de toegankelijkheid van websites en apps zorgen we er bovendien voor dat bezoekers er gemakkelijk en graag komen. De Engelsen zeggen: your home is your castle. Volgens ons geldt dit ook voor je website en apps. Onderhoud ‘m dus zorgvuldig! Wij helpen je er graag bij.

Coöperatie de Webcirkel is een collectief van gedreven en geëngageerde web-specialisten, opererend vanuit verschillende (internationale) locaties, met Nederland als thuisbasis. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.