Skip to main content

Veiligheid

 24 uur per dag een veilige en stabiele website

24 uur per dag een veilige en stabiele website

Als je website op verouderde software draait of met verouderde plugins werkt, loopt de website het risico om gehackt te worden door kwaadwillenden. De website kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt om spam te versturen. Of het kan gebeuren dat de website niet meer goed zichtbaar in een nieuwe browser.

Het risico hierop wordt subtantiëel kleiner als WordPress of Joomla met de daarbij gebruikte plugins continu up-to-date worden gehouden.

Technisch onderhoud

Regelmatig verschijnen er nieuwe versies (“updates”) van het cms (WordPress of Joomla). Ook het thema/template en de plugins krijgen zeer regelmatig een update. Soms geven deze updates nieuwe functionaliteiten, maar in veel gevallen gaat het om aanpassingen die de veiligheid verbeteren, fouten oplossen of een lek dichten. Door alle updates zo snel mogelijk uit te voeren, zorgen we ervoor dat de website altijd draait met de nieuwste versies. En dit komt ten goede aan de veiligheid van de website

Veiligheid

Om de website veilig te laten en blijven draaien, sluiten we het aan op een “firewall” en een bewakingssysteem. Dit houdt kwaadwillenden tegen die de website proberen aan te vallen. Het bewakingssysteem zorgt ervoor dat we een seintje krijgen bij kritieke updates, als er iets in de code veranderd is op de website, als er iets mis gaat op de website of als de website offline is. We houden de website 24/7 in de gaten.

Backups

Met backups kun je altijd terugvallen op een eerdere versie van de website. Dat is noodzakelijk om achter de hand te hebben in het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat, maar ook bijvoorbeeld bij een grote inhoudsverandering waar je graag een eerdere versie terug wil zetten.