Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Mobiliteit? Kwestie van flexibiliteit en mentaliteit!

20 juli 2019

Bereikbaar en productief onderweg

Soms vallen dingen zomaar op hun plaats. Zoals vorige maand, toen Annemiek van onze Coöperatie Webcirkel ons attent maakte op een initiatief van 25 vervoersbedrijven die zich verenigden in een Mobiliteitsalliantie. Doel? Nederlanders stimuleren om flexibeler te reizen. Een goed initiatief, vinden wij. Wij doen het al jaren. En als je in diezelfde maand ook nog een opdrachtgever binnenhaalt die op datzelfde spoor zit, is de webcirkel rond.

Er is momenteel veel te doen rondom het vraagstuk mobiliteit. En terecht. Nederland slibt dicht, zeker tijdens de spitsuren. Wij hebben onszelf dan ook aangeleerd om die spitsuren zoveel mogelijk te mijden. Waarom zou je ze opzoeken? Het reizen per trein stelt ons in staat om op ieder gewenst tijdstip gewoon door te werken. Laptop en mobiele telefoon mee en gaan! Werkend vanaf diverse (internationale) locaties zijn we op deze manier al jarenlang uitstekend in staat om onze opdrachtgevers op ieder gewenst moment te woord te staan en hen te helpen bij hun internetvraagstukken. De auto wordt door ons simpelweg geschuwd.

Flexibiliteit

Uiteraard vergt die mobiliteit enige flexibiliteit. Omdat we bewust niet beschikken over ‘fysieke’ kantoorruimte, is het soms even zoeken naar een geschikte afspraaklocatie. Maar die is online al snel gevonden. Zeker omdat iedere flexwerkplek – net als internetcafés en zelfs de trein – een Wifi-netwerk biedt. Werken kun je overal, weten wij uit ervaring. En niet vanuit noodzaak maar vanuit een bewuste keuze. Op afstand van elkaar, maar doorgaans beter verbonden dan hulpeloos vaststaande collega’s in de file. Volgens ons is mobiliteit daarmee vooral een kwestie van mentaliteit.

Besef

De moraal van dit verhaal? Denk er als organisatie of bedrijf eens over na. Je mobiele telefoon, Wifi-netwerken en je laptop stellen jou en je medewerkers in staat om het werk – ook tijdens de spitsuren – gewoon door te laten gaan. Het lijkt een open deur. Maar blijkbaar is er een Mobiliteitsalliantie voor nodig om gezamenlijk tot dit besef te komen. Wij roepen het al jaren: neem eens wat vaker de trein! Dus zit je met mobiliteitsvraagstukken? Wij hebben jarenlange ervaring met werken op afstand en helpen onze klanten graag met een van onze oplossingen op dit gebied. Wat ons terugbrengt bij die mooie, nieuwe klant van deze maand: https://railmagazine.nl. Samen zitten we in ieder geval al op hetzelfde spoor!

Team van Coöperatie de Webcirkel

Coöperatie de Webcirkel is een collectief van gedreven en geëngageerde web-specialisten, opererend vanuit verschillende locaties en met Nederland als thuisbasis. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.