Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Tips in tijden van thuiswerken

04 april 2020

De deur niet uit door de corona-crisis?

We kunnen het woord bijna niet meer horen, maar niemand lijkt eraan te ontkomen: corona. Eén van de betekenissen van het woord corona is ‘krans’ of ‘kring’. En zo’n kring kun je heel snel digitaal maken. Samenwerken op afstand. En daarmee veilig voor iedereen die momenteel fysiek contact – heel verstandig – liever even schuwt. Wij – leden van Coöperatie Webcirkel – kunnen het weten. Want werken bijna altijd samen op afstand..

Scholen, theaters, musea en horeca zijn op slot. Het publieke leven ligt stil. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven: kantoren zijn gesloten en reizen doe je liever niet als het niet echt nodig is. En dat hoeft ook niet. Want de mogelijkheden van digitaal werken op afstand zijn legio. Thuiswerken? Wij doen niet anders! We helpen je graag op weg:

Projectbeheer: slack.com en asana.com

Als interne e-mail een tijdje niet tot de mogelijkheden behoort en je snel wilt 'appen', is https://slack.com, bijvoorbeeld, een prima alternatief om te werken op afstand. Je kunt er verschillende ‘workspaces’ aanmaken voor diverse teams en de daarbij behorende projecten. Zo zorg je ervoor dat de communicatie over bepaalde projecten of onderwerpen gescheiden en overzichtelijk verloopt. Gescheiden, omdat je zelf kunt regelen wie je wel of niet toegang geeft tot relevante ‘kanalen’ van desbetreffende projecten. De overzichtelijk help-desk van deze digitale tool helpt je snel verder op weg: https://slack.com/intl/en-nl/help

Een handig programma om je teams en projecten ‘agile’ en online aan te sturen is Asana.com. Ook Asana stelt je in staat om (in- en externe) teams samen te stellen door gewenste teamleden uit te nodigen en bijvoorbeeld taken te maken, af te vinken en toe te lichten. Om zo – de hun aangaande – lopende projecten snel en efficiënt in kaart te brengen en te beheren. Neem eens een kijkje: https://asana.com/guide.

Time management: timeneye.com 

De online time management tool Timeneye.com werkt volgens dezelfde principes als die van Slack en Asana. Je kunt er werktijden mee toewijzen aan jezelf en collega’s. Zowel intern als extern. Een extra voordeel van het programma is de time report-component: uur-overzichten over projecten kunnen (in- en extern) continu worden uitgewisseld. Een handige time manager, dus. Meer informatie over timeneye vind je op: https://guides.timeneye.com.

Face to face vergaderen: zoom.us

Op afstand werken, ok. Maar we zien elkaar nog steeds graag in de ogen. Ook nu. En dat kan ook in tijden van corona. Via Zoom bijvoorbeeld: een online video- en webtool die online video conferences faciliteert. Effectief – face to face – en toch veilig en verantwoord vergaderen op afstand? Probeer het eens: https://zoom.us/.

Mogelijkheden genoeg

Met deze blog proberen we je wat wegwijs te maken in de mogelijkheden die internet biedt op het gebied van thuiswerken. Wij doen dat al jaren. Bewust en uit vrije keus. We snappen tegelijkertijd dondersgoed dat er momenteel weinig vrije keus is. Heb je dus urgente vragen op dit gebied, dan helpen we je graag. Met persoonlijk contact via de website, comments op LinkedIn, of via andere wegen. Laat maar weten!

Coöperatie de Webcirkel is een collectief van gedreven en geëngageerde web-specialisten, opererend vanuit verschillende locaties en met Nederland als thuisbasis. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.