Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Corona: balkon of tuin als werkvloer

15 april 2020

Meebewegen met opdrachtgevers

‘Meer bewegen’ was één van onze goede voornemens voor 2020. Gezond blijven: fysiek, mentaal en financieel. Gooit de corona-crisis daarbij roet in het eten? Volgens ons – leden van coöperatie de Webcirkel – hoeft dat niet. Voor ons zorgt het juist voor extra motivatie om in beweging te blijven en mee te bewegen met onze opdrachtgevers. Hoe? Desnoods vanuit de tuin of ons balkon.

Iedereen is het erover eens: het zijn bizarre tijden. Tijden van afstand, terwijl de behoefte aan contact groter lijkt dan ooit. Ook bij ons, collectief de Webcirkel. Terwijl we er al jaren bewust voor kiezen om op afstand van elkaar te werken via computer en telefoon. Mogelijkheden genoeg, vonden wij altijd al. Geen auto’s, reistijd, files: goed voor het milieu en goed voor jezelf. Zeker nu reizen wordt afgeraden.

Thuis blijven

Niet reizen betekent niet dat je stilstaat. Wij proberen altijd in beweging te blijven. Sterker nog, het is ons bedrijfsmotto: organisaties verder brengen. Maar wil je zaken in beweging brengen, dan moet je zelf ook in beweging blijven. Zeker in tijden waarin je niet meer vanzelfsprekend naar je werk of de sportschool kunt en je wordt aangeraden thuis te blijven. Wat wij doen? We gaan ons balkon op. Of de tuin in. Eindelijk even die rommel opruimen waar je je allang aan stoorde. Even naar het tuincentrum voor die plantjes die je er allang zag staan, maar nooit haalde. Even je hoofd leeg maken met frisse energie. En tegelijkertijd even aan je buurman of buurvrouw vragen of je iets voor hem of haar kunt doen.

Scherp

Wij hebben er baat bij. Want ook al kleeft aan ons, web-mensen, het predicaat nerds die de hele dag kromgebogen over een stoel achter de computer zitten, niets is minder waar. Integendeel: wij gingen altijd al graag naar buiten. Lopend naar ons werk of naar de supermarkt. Oefeningen doen in het park. Nu – uiteraard ­– op verantwoorde tijdstippen. Maar dat helpt ons alleen maar om extra scherp te blijven..

En dat lijkt actueler dan ooit. Misschien zijn het juist simpele handelingen die ons kunnen helpen te  blijven focussen op belangrijke vraagstukken van onze klanten. Want die hebben het keihard nodig. Zoals opdrachtgevers in de zorg, die zich dagelijks het vuur uit de schenen lopen voor hoognodige, actuele en betere zorg in deze lastige tijd.

We helpen ze bijvoorbeeld met simpeler werken op afstand. Gedreven, professioneel en met passie. Desnoods vanaf het balkon of vanuit de tuin. Laat maar weten..

Coöperatie de Webcirkel is een collectief van gedreven en geëngageerde web-specialisten, opererend vanuit verschillende locaties en met Nederland als thuisbasis. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie WebcirkelDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.