Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Mantelzorger? Dat ben jij!

15 november 2019

10 november: Dag van de Mantelzorg

Zondag 10 november is het weer zover: de Dag van de Mantelzorg. Wij kunnen dat weten want in samenwerking met MantelzorgNL verzorgden wij de website www.dagvandemantelzorg.nl. Iets wat ons deed beseffen, dat we binnen ons collectief ook steeds meer mantelzorger zijn of worden. Mantelzorg: goed om eens even bij stil te staan.

Op de dag van de mantelzorg worden mensen verrast die het hele jaar door zorgen voor mensen die ze lief hebben. En dat zijn er niet weinig: maar liefst zo’n 4,4 miljoen Nederlanders neemt – schijnbaar vanzelfsprekend – de zorg voor naasten op zich die zorginstellingen niet meer (kunnen) bieden. Wij merken dat aan onszelf. Onze ouders worden een jaartje ouder en ongemerkt nemen we steeds meer taken van ze over. We kijken mee op hun bankrekening, wij zoeken de gunstigste zorgtoeslag voor hen uit en slepen desgewenst zware spullen naar driehoog achter. Vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend?

Gewaardeerd

Mantelzorg.NL vindt van niet. ‘De meeste mantelzorgers ervaren gaandeweg dat intensief zorgen – zeker in combinatie met een betaalde baan – zwaar kan zijn. En vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen’, stelt Liesbeth Hoogendijk, bestuurder van mantelzorgorganisatie MantelzorgNL. Bij MantelzorgNL vinden ze dat dus bijzonder. En juist daarom is MantelzorgNL initiatiefnemer van de Dag van de Mantelzorg. Het hele jaar door staat degene voor wie gezorgd wordt centraal. Maar op de Dag van de Mantelzorg wordt de mantelzorger zelf in het middelpunt gezet. Gewoon om te laten zien hoezeer ze gewaardeerd worden.

Iets betekenen

Voelen wij – leden van coöperatie de Webcirkel – ons mantelzorger? Welnee! Wij doen gewoon wat klusjes voor onze ouders waar ze zelf niet meer zo gemakkelijk toe in staat zijn. Maar het voelt wel heel fijn om ons in ons werk binnen De Webcirkel te kunnen richten op projecten die maatschappelijk-sociaal iets betekenen. En www.dagvandemantelzorg.nl is daar één van. Enfin, daar wilden we even bij stilstaan.

Coöperatie de Webcirkel is een collectief van gedreven en geëngageerde web-specialisten, opererend vanuit verschillende locaties en met Nederland als thuisbasis. Wil je meer over ons weten? Contact Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.