Skip to main content

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Eén klik verwijderd van je minder eenzaam voelen

03 oktober 2018

Wat een website kan doen: www.eenzaam.nl

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Tot en met zaterdag 6 oktober wordt aandacht gevraagd voor ruim een miljoen Nederlanders die zich in meer of mindere mate sterk eenzaam voelt. Een speciale problematiek, die vraagt om een speciale website. Wij, Coöperatie Webcirkel, hielpen de website te ontwikkelen. Wat maakt zo’n website speciaal? En speciaal voor ons?

Allereerst de heldere klantvraag. Want een heldere, directe klantvraag is altijd fijn. Daar kunnen wij wat mee. De vraag kwam van ‘Coalitie Erbij’, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die strijden tegen vereenzaming in Nederland. De vraag was simpel: help ons eenzaamheid beter bespreekbaar te maken door het publiceren van online verhalen. Verhalen van echte mensen die maar al te goed bekend zijn met het verschijnsel eenzaamheid. Soms schrijnende vertellingen. Maar eerder hoopvolle verhalen van mensen die zich met wat hulp van anderen weer gelukkig door het leven bewegen.

Niet alleen

Een betrokken, maatschappelijke website ontwikkel je niet alleen. Naast de samenwerking met ‘Coalitie Erbij’, ontwikkelden we de website in nauwe samenwerking met het Amsterdamse communicatiebureau BKK/Door Vriendschap Sterker. Een bureau, gespecialiseerd in maatschappelijke vraagstukken. Gezamenlijk wisten we het designconcept uit te werken tot een menselijke, sympathieke en goedwerkende website. Met een uitleg en instructie over het onderhoudssysteem zodat het voor alle betrokkenen werkt.

Eén klik

Ten slotte het onderwerp. Zelf de veertig gepasseerd, zie ik dat mensen – ouders van vrienden, kennissen of wie dan ook om me heen – meer en meer ongewild contact verliezen met hun omgeving. Reden voor ons om harder te werken voor specifiek deze opdrachtgever? Nee. Maar wel een goed gevoel. Het gevoel dat iemand die hulp nodig heeft slechts één klik verwijderd is van hulp. En dat helpt. Ongewild..

Ronald Mosselman van Coöperatie Webcirkel - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.